Desert papanasi prajiti cu smantana si gem de capsuni

de Tabita _ in Dulciuri, 5 Apr 2020 | 3357 vizualizari

 

De fiecare data papanasii sunt un succes. Tuturor le plac.

Sunt deliciosi.

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 300 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 varf de cutit sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • ulei pentru prajit

Decor:

  • 200 ml smantana
  • 150 g gem de capsuni
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert papanasi prajiti cu smantana si gem de capsuni:

Branza de vaci se scurge bine de zer si se pune intr-un castron incapator.
Se adauga ouale, praful de sare, zaharul vanilat si se mixeaza bine.
Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga prin cernere si se amesteca.
Se va obtine un aluat moale.
Nu se framanta.
Se acopera castronul cu o folie de plastic si se lasa la rece pentru 30 de minute.
Am scos aluatul din frigider si l-am pus pe un blat infainat cu putina faina.
Am intins o foaie si am decupat inelele cu ajutorul unui pahar si a unui dop de sticla. Apoi am modelat cu mana pentu a da forma dorita. De asemenea, bilutete le-am modelat tot cu mana.
Cat au stat pe blatul de lucru s-au mai umflat putin.
Am pus uleiul intr-o oala mai adanca si am inceput sa le prajesc.
Uleiul trebuie sa fie bine incins.
Se prajesc 2 sau 3 minute sau pana capta o culoare aurie.
I-am scos si i-am asezat pe hartie absorbanta.
I-am transferat apoi pe farfuri si i-am ornat cu smantana si gem de capsuni.

TIPS-URI

1

Optional se poate adauga si coaja de lamaie sau de portocala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert papanasi prajiti cu smantana si gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]