Desert pasca cu branza dulce si stafide

de Bunica in Prajituri, 27 Apr 2019 | 1883 vizualizari

 

Nelipsita de pe masa romanilor in ziua de pasti,pasca este un desert delicios! Nu am avut aluat de cozonac,dar am folosit un pachet aluat de patiserie.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. branza dulce
  • 200 g. zahar
  • 200 g. smantana
  • 4 oua
  • o lingura vanilie
  • coaja de la o lamaie
  • 20ml. rom
  • un pachet aluat de patiserie
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca cu branza dulce si stafide:

Pregateste o tava cu inel detasabil in care pui hartie de copt.

Mixezi zaharul cu ouale pana la topirea zaharului.

Adaugi branza,smantana,aromele si amesteci pentru omogenizare.

Peste aceasta se pun stafidele hidratate in rom.

In tava de copt pui aluatul de patiserie.Al meu a fost mai mare si l-am taiat.Din margini am facut ornamentele.

Intreaga compozitie se toarna in tava si se da la cuptorul incinsla 175 grade  pentru 40-50 minute .

Dupa 30 minute micsorezi focul la 150 grade.

Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Aluatul sa fie decongelat la temperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu nuca si rahat