Desert pasca cu branza, stafide si unt

de susu in Dulciuri, 23 Mar 2018 | 3097 vizualizari

 

A iesit foarte buna cu toate ca mi s-a parut cam multa faina si gris insa tuturor le-a parut senzationala si mi-au cerut s-o fac numai asa. Totusi cred ca o sa raman la reteta mea clasica de pasca aromata. De incercat inca trei retete superbe de la Lena pasca fara aluat, pasca cu branza si aluat de cozonac si pasca cu ciocolata. Am facut pasca in trei straturi cu branza, cioco si bezea dar dupa alta reteta

 

INGREDIENTE

  • 800 gr branza grasa de vaci
  • 6 oua mari cu galbenus auriu
  • 200 gr smantana grasa fermentata
  • 150 gr stafide brune (gigantice) si aurii
  • 3 linguri coniac Alexandrion
  • 2 linguri esenta de rom
  • 1 lingurita coaja lamaie
  • 1 lingurita coaja portocale
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 100 gr unt gras
  • 100 gr faina
  • 100 gr gris
  • 250 gr zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca cu branza, stafide si unt:

Punem branza in tifon si apoi in strecuratoare pentru a-i elimina apa, la fel procedam si cu smantana. Scoatem ingredientele de la rece cu cateva ore inainte de pregatire. Batem ouale spuma cu 2-3 picaturi de lamaie dupa care adaugam treptat zaharul, coaja de citrice si zaharul vanilat. Mixam in reprize, cu pauze pana se topeste zaharul. Punem branza scursa, amestecam, urmeaza si untul taiat cubulete si dupa ce l-am incorporat adaugam smantana. Incorporam faina treptat, folosim in continuare mixerul si adaugam si grisul. Stafidele se hidrateaza in rom si coniac, amestecam in ele din cand in cand. Le punem impreuna cu siropul lasat si omogenizam. Gustam si potrivim de arome. Pasca o facem intr-o tava detasabila de tort unsa cu unt si tapetata cu faina sau hartie de copt. Dam vreo 50 min la 170 grade, cred ca ar fi mers doar 40 min ca a iesit cam inchegata. Facem testul cu scobitoarea si daca e gata inchidem focul si-o mai lasam cateva minute cu usa cuptorului intredeschisa. O scoatem si o taiem rece. Eu nu folosesc vanilie pentru a iesi in evidenta coniacul si romul. Stafidele astea gigantice sunt dementiale mai ales ca au si coniac. Cred ca ar mai merge vreo 50 gr stafide ba chiar o sa incerc si coaja de lamaie si portocala confiata. Daca vrei o pasca mai fina, puteti blendui branza. Se poate face si cu amestec din branza de oaie si vaci in parti egale. Data viitoare o sa folosesc 1 kg de branza, mai multe stafide si coaja confiata, revin cu rezultatul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu branza, stafide si unt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf

de RODIMUR 8

la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere

de oanapl 7

ieri la 20:58

Prajitura cu mere, afine, banana si nuci

de oanapl 7

ieri la 20:07

Placinta cu branza si iaurt

de oanapl 7

ieri la 18:56

 Tort Valentina- capsuni si ciocolata

pe 24.01 la 20:30

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec bicolor cu sana si capsuni