Desert piscoturi

de cristinutanicolita in Dulciuri, 25 Dec 2017 | 3989 vizualizari

 

Reteta o am de la bunica. Făcea coșuri întregi pt nunti, le cocea în cuptorul pe vatra. Le făcea cu o săptămână înainte sa fie cat mai fragede. 
Retete românești. 

 

INGREDIENTE

  • 3 ouă
  • 20 lg zahar
  • un vrf de cuțit de bicarbonat
  • 2 lg cu vf de osanza
  • 12 lg de lapte
  • Faina cat cuprinde
  • Rahat
  • Crema de ciocolată
  • Zahar pudra
  • Nuca de cocos
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert piscoturi:

Mixam ouale cu zaharul, untura, sarea, laptele. Adaugam bicarbonatul stins cu otet sau zeama de lamaie si faina. Framantam un aluat moale, dar nelipicios. 

Punem aluat în mașină de tocat carne, montam forma pt piscoturi si formam fursecuri rotunde si potcoave. 

La piscoturile rotunde punem rahat. 

Le coacem in cuptorul preincalzit, cca 15 min. 

Calde le pudram cu zahar.

Potcoavele le trecem prin crema de ciocolată și nuca de cocos. 

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert piscoturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec simplu