Desert prajitura cu blat din albusuri cu ciocolata si crema de vanilie

de Gherca Daniela in Prajituri, 3 Ian 2021 | 9733 vizualizari

 

"Retete festive de iarna"
O idee de prajitura atunci cand va raman albusuri!
A iesit un adevarat deliciu!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 albusuri
  • un varf de cutit de sare
  • 160 g zahar
  • esenta de rom
  • 100 g unt
  • 150 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 170 g ciocolata 55% cacao
  • Pentru sirop:
  • 1 ceasca cu apa
  • zahar dupa gust
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 2 galbenusuri
  • 50g zahar
  • 25g amidon de porumb
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie dupa gust
  • 250ml lapte
  • 250ml smantana pentru frisca + 1 lingura zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu blat din albusuri cu ciocolata si crema de vanilie:

Pentru blat:

Intr-un bol mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul, putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma.
Separat, topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi, apoi dam deoparte sa se racoreasca.
Intre timp cernem faina cu praful de copt si le adaugam peste bezeaua de albusuri amestecand cu o paleta de jos in sus, iar la final turnam ciocolata topita in fir subtire, romul si omogenizam.
Turnam compozitia rezultata intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si dam prajitura la cuptor pentru 40 minute la 170°C.

Pentru sirop:
Incalzim intr-un ibric apa, zaharul si vanilia pana da in clocot, apoi dam deoparte si lasam sa se raceasca.

Pentru crema:
Aceasta crema este asemanatoare cremei patissiere doar ca diferenta este ca are mau mult amidon pentru a o tine legata!!!
Intr-un ibric punem laptele pe foc impreuna cu vanilia pana dau aproape in clocot.  Separat (cat timp fierbe laptele), intr-un bol punem galbenusurile cu zaharul, amidonul si sarea, amestecam bine toate ingredientele, apoi in fir subtire turnam putin cate putin din laptele vanilat amestecand continuu. Compozitia rezultata o turnam inapoi in ibric si dam din nou pe foc, la flacara mica, amestecand continuu pana compozitia se ingroasa, apoi lasam sa dea 2,3 clocote pentru a se gati si amidonul. Dam deoparte, lasam se se racoreasca amestecand din cand in cand pentru a nu forma coaja, apoi o punem intr-o folie de plastic si o lasam se se raceasca complet. Cand crema este rece, mixam repede smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana devine pufoasa, apoi adaugam crema fiarta si mixam pana obtinem o crema pufoasa si gustoasa.
Pe un platou, fund de lemn sau farfurie (ce va place) asezam blatul, insiropam dupa preferinte cu mai mult sau mai putin sirop, apoi punem crema de vanilie, nivelam si deasupra am ales sa raz niste ciocolata. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu blat din albusuri cu ciocolata si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

ULTIMELE COMENTARII

Dafur

Dacă ești în căutarea unui colier din argint elegant și de calitate, merită să arunci o privire pe https://www.chanti.dk/p-halskaeder-i_soelv . Aici vei găsi o selecție variată de coliere din argint sterling autentic – de la modele simple și clasice până la modele moderne. CHANTI este sinonim cu calitate, prețuri corecte și un magazin online ușor de utilizat. Fie că este un cadou sau pentru tine – un colier din argint conferă fiecărei ținute o notă elegantă. Datorită livrării rapide și plății sigure, noua ta bijuterie preferată este la doar câteva clicuri distanță.

De ce purtam bijuterii?

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert rulada cu crema de ness si visine