Desert prajitura cu mac, nuci si mere

de oanapl in Prajituri, 8 Iun 2017 | 9699 vizualizari

 

Aceasta reteta am facut-o cu ceva timp in urma si am luat-o dintr-o Carte de colectie de la Libertatea.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluatul 1:
  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • un praf sare
  • 50 ml smantana
  • Pentru aluatul 2:
  • 600 g faina
  • 200 ml apa calduta
  • 1 lingura ulei
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura cu mere:
  • 1.5 kg mere acrisoare
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • Pentru umplutura de mac:
  • 150 g mac
  • 50 g zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • Pentru umplutura de branza:
  • 700g branza de vaci bine scursa
  • 100g zahar
  • 3 oua
  • un pliculet zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura de nuci:
  • 250 g nuci
  • 80 g zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • Pentru topping de final:
  • 250 g smantana
  • 2 oua
  • Pentru uns foile:
  • 100 g unt
  • Pentru servit:
  • 100 g zahar pudra
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mac, nuci si mere:

Pentru aluatul 1, faina cernuta o amesteci cu sare si apoi cu untul taiat bucatele, dupa care adaugi smantana framanti aluatul. Bila de aluat obtinuta, o tii la rece timp de o ora.

Pentru aluatul 2, faina cernuta o amesteci cu uleiul si sarea, le framanti in timp ce adaugi apa calduta. Aduni si acesta intr-o bila si o dai la rece, pentru 30 de minute.

Pentru umplutura de mere, cureti merele de coaja, le razi si le storci cu mana de zeama, apoi le amesteci cu zahar si scortisoara.

Amesteci si celelalte umpluturi si le imparti in doua.

Aluatul 2 il imparti in 8 parti din care se intind 8 foi.

Intr-o tava unsa cu unt, pui aluatul 1 intins cu sucitorul si il intepi cu o furculita. Il ungi cu unt topit si peste acesta pui jumatate din umplutura de mac. Acoperi cu o foaie, care se unge cu unt si pui jumatate din amestecul de branza. Pui a treia foaie din cele opt, o ungi cu unt topit si pui jumatate din umplutura de nuci. Urmeaza a patra foaie, pe care o ungi cu unt topit si pui jumatate din umplutura de mere. Repeti operatiunea cu cele patru umpluturi si cele 4 foi ramase. Ultima foaie o acoperi cu toppingul de smantana si oua si apoi intepi prajitura cu o andrea lunga, in mai multe locuri.

Introduci tava in cuptorul preincalzit, pentru o ora. Dupa ce s-a rumenit, o scoti si o lasi sa se raceasca. Se serveste presarata cu zahar pudra.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mac, nuci si mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza cu foi de casa cu untura si umplutura cu telemea