Desert prajitura Jerbo

de Bunica in Prajituri, 2 Iul 2018 | 5574 vizualizari

 

Prajitura Jerbo este o prajitura spornica -din cantitatile respective iese o tava mare.

 

INGREDIENTE

  • ALUAT:
  • 600 g faina
  • 250 g zahar
  • 300 g untura sau unt
  • 150 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 50 g drojdie
  • UMPLUTURA
  • 250 g nuci
  • 1/2 kg gem de caise
  • 3 albusuri
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Jerbo:

Se amesteca bine faina cu untura.

In compozitia obtinuta se pune zaharul, galbenusurile, drojdia dizolvata in laptele caldut.

Framanta bine pentru incorporarea tuturor ingredientelor.

Aluatul se imparte in patru parti.

Umplutura

Nucile se amesteca bine cu albusurile batute spuma tare.

Gemul de caise se pune intr-un castron, pentru a putea sa-l portionam mai usor.

Se pregateste tava mare a aragazului. O tapetezi cu hartie de copt.

Se intinde prima foaie, se pune in tava, se unge cu gem si deasupra albusurile amestecate cu nuca.

Se repeta operatiunea pana se termina foile.

Foaia de deasupra se inteapa.

Se da la cuptor la foc mediu (160 grade C), pana se rumeneste frumos.

Scoate tava din cuptor si lasa prajitura la racit.

Se pudreaza sau se glazureaza cu ciocolata, dupa gustul fiecaruia;)

Se feliaza in momentul servirii sau inainte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Jerbo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Televizor