... pe care din lipsa de timp n-am reusit s-o pozez imediat dupa scoaterea din cuptor :( dupa racire a crapat stratul de branza... Delicii de Paste
Aluat:
Umplutura:
Pentru uns si decor:
Am pus drojdia intr-un castron incapator, cu praful de sare si 1 lingur de zahar am amestecat pana a devenit drojdia lichida.
Am adaugat apoi laptele caldut, zaharul, zaharul vanilat,margarina topita, galbenusurile, coaja rasa de lamaie; am amestecat.
Am inceput sa incorporez faina, picurand din cand in cand, ulei. Am framantat aluatul, mai bine de douazeci de minute, apoi l-am pudrat cu putina faina si l-am acoperit, lasandu-l la dospit aproape doua ore, timp in care si-a triplat volumul.
Pentru umplutura, am mixat branza de vaci cu zaharul, ouale, grisul, am obtinut o crema pufoasa de branza, in care am adaugat apoi stafidele hidratate in esenta de rom si coaja de portocale confiata.
Am tapetat tava rotunda cu hartie de copt, am impartit aluatul in doua.
O parte am intis-o cu sucitoarea si am asezat-o in tava.
Cealalta parte de aluat ramasa, am impartit-o din nou in doua. Cu jumatate am captusit putin peretii tavii, cat sa pot umple pasca cu branza, am nivelat apoi cu lingura, pasta peste aluat.
Din partea ramasa de aluat, am format o cruce pe care am asezat-o in centru.
Am uns partea de aluat cu albusul batut, am decorat pasca cu coaja de portocala confiata si cristale de zahar.
Am acoperit pasca si am mai lasat-o la dospit, inca 30 minute.
Am preincalzit cuptorul la 170 grade C.
Am dat tava la cuptor pentru 50 de minute. Dupa expirarea acestui timp, am scos tava si am lasat pasca sa se raceasca in tava, apoi am scos-o si am asezat-o pe un platou in asteptarea momentului in care o vom servi.
Pofta buna!