Desert rasucite cu dovleac

de katty in Dulciuri, 1 Oct 2017 | 2933 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 gr aluat foietaj
  • 200 gr piure de dovleac(300 gr dovleac ras, 1 lingura zahar tos, coaja de portocala, scortisoara, 1 lingura unt, 100 ml apa)
  • 30 gr zahar tos
  • 1 ou batut cu 1 lingura lapte
  • zahar pudra ptr decor
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rasucite cu dovleac:

Intr-o craticioara, punem ingredientele pentru piure. Amestecam ocazional, la foc mic, pana dovleacul se inmoaie si zeama scade, apoi lasam piureul la racit.

Intindem aluatul de foietaj de la frigider, pe un blat de lemn si il taiem cu un cutit ascutit in 9 parti. Ungem fiecare bucata cu piure de dovleac si o rulam. Cu un cutit ascutit, taiem ruloul in jumatate pe lungime si rasucim cele 2 parti. Le asezam intr-o  tava pe hartie de copt, ungem cu oul batut si presaram putin zahar tos.

Dam tava la cuptor la foc iute pana cresc si se rumenesc frumos. Le scoatem, le lasam sa se racoreasca si le presaram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rasucite cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

MotanLaOale 1

01.10.2017, 19:10

-Licurici- 1

02.10.2017, 09:11

delicioase!

kytz 1

08.11.2017, 09:21

Ce poze de revistă.... Cred că au fost minunate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu cirese si iaurt