Desert tarta cu mascarpone si pere in sos caramel

de mirela0911 in Prajituri, 22 Aug 2021 | 3351 vizualizari

 

"Retete de suflet"
Pentru ca au inceput sa se coaca perele si pentru ca am primit chiar multe, am zis sa nu se risipeasca si sa pregatesc ceva din ele. Asa am facut aceasta tarta aromata si delicioasa.

 

INGREDIENTE

Pt. aluatul de tarta:

  • 3 oua
  • 3 lg zahar
  • un praf de sare
  • 3 lg de ulei
  • 4 lg faina alba
  • 2 lg migdale macinate
  • 1 lgt praf de copt

Pt. umplutura:

  • 250 g mascarpone
  • 2 lg zahar pudra
  • 1 lgt esenta de migdale
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lg zahar pudra
  • 500 g pere
  • 50 g unt
  • 50 g zahar
  • 2 lg stafide aurii
  • 1 lgt scortisoara
  • 2 lg zeama de lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu mascarpone si pere in sos caramel:

Aluat: Se separa ouale. Se mixeaza albusurile cu praful de sare, se adauga pe rand zaharul si se mixeaza bine dupa fiecare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se toarna emulsia peste albusuri si se amesteca cu o spatula. Faina alba, migdalele macinate si praful de copt se amesteca impreuna. Se incorporeaza in spuma in 2 reprize, amestecand usor cu spatula prin rasturnare.

Se ia o tava de tarta cu diametrul de 26 cm si se unge bine cu unt. Se toarna compozita si se niveleaza. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt cca 25-30 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra. Se face testul cu scobitoarea. Se lasa la racit dupa care se rastoarna pe un platou.

Umplutura: Se mixeaza mascarpone cu zaharul pudra. Se adauga esenta de migdale si se mai mixeaza putin. Separat se bate smantana pentru frisca cu o lingura de zahar pudra. Se incorporeaza frisca in crema de mascarpone cu miscari usoare. Se toarna peste blat, se niveleaza si se da la rece.

Perele se spala si se curata de coaja si casuta lor. Se taie in cubulete mici. Se stropesc cu zeama de lamaie.

Intr-o craticioara se pune untul si zaharul la topit. Se adauga perele si se lasa sa fiarba cateva minute pana incep sa se inmoaie usor fructele. Se adauga stafidele si scortisoara. Se mai lasa sa dea impreuna 2-3 clocote dupa care se lasa la racit.

Se scoate tarta de la rece, se asaza perele deasupra peste crema, apoi se toarna sosul pe toata suprafata. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate presara deasupra fulgi de migdale, usor prajiti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mascarpone si pere in sos caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originală