Dacă tot e sezonul rubarbei am pregătit o rețetă delicioasă. Rubarba acrișoară s-a potrivit perfect cu crema de mascarpone dulce. Vă recomand să o încercați și voi.
Pentru aluat, se amestecă toată făina cu untul, zahărul și sarea până se obține un aluat sfărâmicios, apoi se adaugă oul bătut si se frământă un aluat care se lasă la frigider cel puțin 30 de minute (învelit în folie alimentară).
Între timp se prepară umplutura.
Se mixează oul cu zahărul măcinat și un praf de sare, apoi se adaugă mascarpone, esența de vanilie și făina și se omogenizează compoziția.
Se spală rubarba, se usucă bine și se taie după imaginație.
Se scoate aluatul din frigider și se întinde pe o hârtie de copt, apoi se transferă într-o tavă unsă cu unt. Cu furculița se înțeapă aluatul din loc în loc. Se taie surplusul de aluat. Se acoperă cu hârtie de copt și se pun deasupra boabe de fasole (sau biluțe speciale pentru copt) și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 15-20 de minute.
Se scoate tava, se îndepărteaza boabele de fasole și hârtia de copt și se lasă să se răcorească 10 minute. Se toarnă umplutura peste aluat.
Se așază rubarba deasupra.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit pentru 35-40 de minute, la 180° C, până când se rumenește frumos.
Tarta se lasă câteva minute la răcorit, înainte de a o porționa.