Desert tarta de toamna rasturnata cu mere, prune si gem de prune

de RuxyRux in Prajituri, 3 Oct 2018 | 2479 vizualizari

 

M-a atras foarte tare concursul acesta de toamna, precum polenul florilor pe albinute :)))) cam asa! Delicioasa provocare pot spune fara sa gresesc!
M-a inspirat foarte mult  tortul de toamna  cu mere, nuci si visine din dulceata al My CookingLife  draga noastra bucatarasa, ca de altfel cu mult timp in urma superbele ei prajituri.
https://www.bucataras.ro/retete/tort-de-toamna-cu-mere-nuci-si-visine-din-dulceata-25754.html
Ca noutate la aceasta prajitura,  am inlocuit blatul de pandispan cu unul de tarta fraged, am pus prune pe care le-am stropit cu rom, asta in loc de nuci si dulceata de visine cu gem proaspat facut din prune de toamna, iar ca o provocare am si rasturnat-o, ceea ce nu a fost deloc simplu, stiti cat de usor se rupe aluatul de tarta, in special umplut....si totusi mi-a reusit, oarecum :))))) iar gustul este unul de exceptie...am obtinut numai mmmmm, yamyyyyy....vaaaaaaiiii.... cat e de buna!
Simplu si delicios, cu ingrediente de toamna.
Retete inspirate de toamna
 
 

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 150 gr. unt gras 82%
  • 180 gr. faina patiserie ( plus pentru infainat doua trei linguri)
  • 1 ou mediu
  • 1 plic de zahar vanilat

Umplutura:

  • 5 mere mari
  • 6 prune
  • 1/2 borcan de gem de prune
  • esenta de rom
  • 30 gr. unt
  • vanilie
  • scortisoara
  • 100 gr. zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta de toamna rasturnata cu mere, prune si gem de prune:

Am presarat zahar in tava, apoi am adaugat untul bucatele pe toata suprafata, am pus pe margine merele spalate, curatate si taiate felii, in mijloc jumatatile de prune pe care le-am stropit cu esenta de rom, peste mere am pus zaharul vanilat si scortisoara, iar la final peste prune am adaugat gemul.

Am pus tava 20 de minute la cuptor.

Intre timp am preparat blatul, untul rece taiat bucati l-am amestecat cu faina, ou, vanilie si am dat forma blatului pe care l-am infainat si l-am pus la rece  pana ce s-a racit  umplutura.

Pe o suprafata infainata am intins aluatul intr-o foaie, am decupat usor mijlocul pe care l-am pus peste umplutura, apoi marginea am adaugat-o la final deasupra.

Am copt tarta la 200 de grade C, 35 de minute.

Dupa 30 de minute, cand s-a mai racit, am desprins marginea cu un cutit, apoi am rasturnat-o pe un platou care s-a potrivit perfect la dimensiunea tartei.

Chair daca nu va iesi perfecta ca aspect tarta, va garantez ca va veti linge pe degete...pe toate! :))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta de toamna rasturnata cu mere, prune si gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata