Desert tavalita de post

de Lau in Prajituri, 3 Ian 2018 | 8677 vizualizari

 

reteta romaneasca
M-am inspirat de la Lucky Cake

 

INGREDIENTE

  • 210 g faina
  • 180 g zahar
  • 1/2 praf de copt
  • un praf de sare
  • 35 g cacao
  • 6 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • 230 ml compot
  • Sosul de ciocolata
  • 30 g cacao
  • 175 ml apa
  • 150 g margarina
  • 2 linguri zahar
  • 100 g ciocolata de post
  • nuca de cocos
  • nuca macinata
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tavalita de post:

Intr-un bol amestecam ingredientele uscate, facem o adancitura si adaugam ingredientele umede. Cu ajutorul unui tel/spatula, amestecam pana ce se omogenizeaza  bine.

Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit cca. 35 min, pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca complet, dupa care o taiem patratele.

Sosul de ciocolata-punem ingredientele intr-o cratita mica si lasam sa fiarba, amestecand continuu pana ce se topeste margarina, la final adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana ce se omogenizeaza.

Cu ajutorul unei furculite scufundam fiecare patratica in sosul de ciocolata, apoi o dam prin nuca macinata sau nuca de cocos si asezam intr-o tava.

Lasam sa se raceasca 1 ora inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tavalita de post" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de ciocolata alba si fructe de padure