Desert tiramisu cu Inka

de cristina1985 in Prajituri, 4 Noi 2017 | 4111 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g piscoturi (cu cacao sau simple)
  • Sirop:
  • 400 ml apa
  • 6 lg cu varf Inka
  • Crema:
  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 250 g unt
  • 250 g mascarpone
  • Optional:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 1 lingurita Amaretto
  • 1 lg cacao
  • Ornat:
  • ciocolata neagra
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tiramisu cu Inka:

Se amesteca apa cu Inka si se fierbe. Se poate adauga 50 g ciocolata amaruie,1 lg cacao si 1 lg-ta Amaretto (eu am folosit doar Inka). Se lasa la racit.

Mie nu imi place crema de tiramisu cu oua crude, asa ca am fiert crema.

Crema: Se fierbe pe baie de aburi, 3 lg din amestecul de Inka, galbenusurile si zaharul. Se fierbe 15 minute, amestecand continuu. Se lasa la racit.

Se amesteca untul (la temperatura camerei) cu mascarpone si crema de galbenusuri.

Se pot folosi piscoturi cu cacao, dar eu nu am gasit.

Se rup piscoturile si se inmoaie in siropul de Inka, se pune crema si se continua asa, pana se umple bolul. Se orneaza cu ciocolata rasa.

Se tin la frigider cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tiramisu cu Inka" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]