Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeura

de Rocsi in Torturi, 9 Aug 2017 | 7123 vizualizari

 

Cand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa. Acest tort a fost facut in acest scop, sarbatoritul mi-a transmis ca a fost delicios, iar eu nu am putut decat sa fu fericita ca am mai facut o bucurie unui om.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul de biscuiti:
  • 300 gr biscuiti simpli
  • 130 gr unt
  • 6 linguri lapte
  • 1 lingura cacao

Pentru jeleu de zmeura:

  • 350 gr zmeura
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri amidon

Pentru crema de vanilie:

  • 500 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri amidon
  • 60 gr unt
  • 2 lingurite vanilie

Pentru mousse-ul de zmeura:

  • 300 gr zmeura
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 foi de gelatina
  • 1 lingura zahar pudra

Pentru glazura:

  • 100 gr ciocolata neagra (eu am folosit de la Nestle)
  • 50 ml frisca lichida
  • zmeura pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeura:

Blatul:
Biscuitii ii zdrobim in robotul de bucatarie, ii rasturnam intr-un bol.
Topim untul, il adaugam peste biscuitii macinati.
Adaugam cacaua, amestecam bine, iar la final, punem laptele.

Pe un platou, asezam un inel detasabil cu diametrul de 20-22 cm, rasturnam compozitia de biscuiti.
Apasam bine cu mainile, dam blatul la rece.
Jeleul de zmeura:
Zmeura o pasam in blender, o amestecam cu zaharul.
Transferam totul intr-o cratita si o punem pe foc.
Lasam sa dea cateva clocote, apoi adaugam amidonul, pe care il dizolvam inainte cu 3-4 linguri de apa rece.
Dam focul la mic, amestecam continuu pana se ingroasa jeleul.
Il luam de pe foc cand este gata, il lasam 5-10 minute sa se racoreasca.
Il rasturnam peste blatul de biscuiti, il nivelam si il dam iar la rece.

Crema de vanilie:
Intr-o cratita amestecam laptele cu zaharul si amidonul, pana ce acesta din urma este complet dizolvat.
Punem cratita pe foc, focul sa fie potrivit, amestecam continuu pana crema se ingroasa ca o budinca.
O luam de pe foc cand este gata, punem untul si amestecam bine pana toate sunt incorporate.
La final adaugam vanilia.
O acoperim cu folie, o lasam putin sa se racoreasca, apoi o punem le frigider pana se raceste complet.
Cand s-a racit, o punem peste jeleu, o nivelam si il dam iar la rece.
Mousse-ul de zmeura:
Zdrobim zmeura in blender.
O trecem printr-o sita si aruncam semintele, iar piureul obtinut il amestecam cu zaharul pudra.
Foile de gelatina le punem la hidratat 5-10 minute in apa rece, apoi le stoarcem si le punem la topit pe baie de aburi.
Cand s-a dizolvat complet, o turnam peste piureul de zmeura si amestecam continuu.
Frisca rece o mixam pana obtinem o consistenta spumoasa.
Adaugam piureul de zmeura cu gelatina, amestecam usor cu o paleta.

Scoatem tortul de la frigider, punem mousse-ul, il nivelam si il dam la frigier 3-4 ore sau peste noapte.

Glazura:
Ciocolata o rupem bucatele, o punem intr-un bol de inox impreuna cu frisca.
Trasferam bolul pe baie de aburi, amestecam continuu pana ciocolata este complet topita.
Luam bolul de pe foc.
Turnam pe centrul tortului glazura, usor, lasam sa curga pe margini sau o impingem usor cu o lingura.
O lasam sa se tempereze si sa se intareasca putin, apoi decoram cu zmeura.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de ciocolata si jeleu de fructe de padure