Desert tort cu crema de fructe si piscoturi cu cacao

de Merisor in Torturi, 5 Ian 2019 | 10619 vizualizari

 

Chiar dacă pare nefinalizat, pentru că nu am mai apucat să-l decorez, m-am gândit să nu las neîmpărtășit cu voi, acest delicios Tort cu cremă de fructe și pișcoturi cu cacao.
A rămas nedecorat, pentru că a fost transportat departe, direct asamblat în tavă.
Nu mi-am mai permis să iau după mine și ustensile pentru decorat și nici timp nu aș fi avut să-l decorez.
Însă vă asigur că a fost apreciat chiar și fără decor, dar promit că o să-l repet, că prea bun a fost și îl voi prezenta și decorat frumos!
Face parte din categoria deserturilor rapide fără coacere, precum este și acest Tort cu pișcoturi și creme de ciocolată și ananas, sau acest Tort răcoros cu cremă de iaurt și fructe.
Pișcoturile cu cacao sunt de mare efect fiind și gustoase și aspectuoase!
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru o tavă de cozonac (L=30 cm, B=15 cm, b=11,5 cm, H=10 cm):
  • 50 pișcoturi cu cacao
  • 2 cutii de compot din fructe tropicale ( 2x420 g)
  • 600 g ciocolată albă
  • 400 ml frișcă lichidă
  • zeama de la 2 lămâi
  • 500 g mascarpone
  • 20 g gelatină
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de fructe si piscoturi cu cacao:

Pregătim crema de fructe.

Punem frișca lichidă la încălzit, într-un vas, la foc mic.

Nu o lăsăm să atingă punctul de fierbere, ci doar atât cât să suporte degetul temperatura.

Stingem focul și adăugăm ciocolata ruptă în ea, amestecând intens până la topirea acesteia.

După ce omogenizăm bine compoziția, o dăm la rece, mai întâi în cămară, apoi la frigider.

O lăsăm la frigider 30-40 de minute, apoi introducem mixerul în ea și o mixăm până capătă cremozitate.

Încorporăm și mascarponele și gelatina, hidratată în 2 linguri de sirop de la compot, apoi diluată pe baie de aburi.

Pentru că atât ciocolata albă, cât și frișca lichidă( La Dorna) sunt dulci, potrivim gustul cremei cu zeamă de lămâie.

Încorporăm, apoi, fructele din compot, bine scurse și omogenizăm crema.

Asamblăm tortul.

Îmbrăcăm interiorul tăvii cu folie alimentară și asamblăm rapid tortul, până nu se întărește crema.

Trecem pe rând, pișcoturile prin siropul de la compot, doar pentru o fracțiune de secundă.

Așezăm în tavă un rând de pișcoturi, unul de cremă și tot așa până se termină crema, urmărind ca primul și ultimul strat să fie din pișcoturi.

Dăm tava cu tortul la frigider până când crema devine fermă și se poate porționa frumos.

După cum am spus, este simplu și ușor de preparat și se poate transporta foarte bine oriunde ne-am duce, chiar și pe vreme caniculară, dacă dispunem de o ladă frigorifică.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de fructe si piscoturi cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca si caramel