Este un tort rapid, delicios si racoros care nu necesita foarte multa munca si este perfect pentru o ocazie speciala cum este cea de azi, mai ales daca ai sarbatoriti! La multi ani celor ce poarta numele de Constantin si Elena!
La multi ani, Larissa Elena! :-*
Se pregateste un platou pe care se asaza un inel reglabil, rotund.
Piscoturile se scufunda pentru 2 secunde in zeama de la compotul de gutui si se asaza in interiorul inelului, formand baza apoi peretele de jur imprejurul inelului.
Intr-un bol se pune iaurtul grecesc si se mixeaza cu zaharul pudra vanilat. Se toarna si frisca lichida si se mai mixeaza putin. Gelatina se pune la hidratat impreuna cu 50 ml apa apoi se incalzeste usor pana se topesc granulele. Se toarna peste crema de iaurt, mixand bine pana se omogenizeaza crema.
Ciocolata milka oreo se marunteste cu un cutit apoi se pune peste crema. Se omogenizeaza. Se toarna o parte din crema peste piscoturi. Se asaza zmeura din loc in loc apoi se pune din nou un strat de crema. Se pun afinele si ultimul strat de crema. Se da la rece pana a doua zi pentru a se intari crema.
Smantana pentru frisca se mixeaza bine cu o lg de zahar pudra pana devine mai consistenta. Se scoate torul din frigider si se indeparteaza inelul. Se leaga cu o panglica pentru a nu se desface piscoturile.
Se unge cu un strat de frisca peste care se pun fructe amestecate apoi se fac moatze si se orneaza cu zmeura si afine, dupa imaginatie.
Se da la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!
1
Diametrul inelului folosit este de 20 cm.
2
Cantitatea de piscoturi poate diferi, in functie de cat de mare este tortul.
3
Se pot folosi fructe proaspete mai ales ca e sezonul capsunilor.
4
Se pot insiropa cu orice suc preferati.