Strawberry Cheesecake

de Bianca20 in Torturi, 22 Apr 2014 | 6076 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 g. biscuiti:
  • 150 g. unt;
  • o lingurita esenta de vanilie;
  • Crema:
  • 500 g. branza;
  • 500 ml. frisca lichida;
  • 2 lingurite zahar;
  • 400 g. capsuni;
  • 4 lingurite esenta de capsuni;
  • 2 plicuri gelatina;
  • Sos:
  • 200 g. afine:
  • 2 linguri apa;
  • 100 g. zahar.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strawberry Cheesecake:

Biscuitii se faramiteaza sau se dau prin robot. Untul se topeste si se adauga impreuna cu esenta de vanilie peste biscuiti si se amsteca pana devine ca un blat faramicios. Se pune in tava, se da forma dorita si se dau la frigider pana se prepara crema.

Se bate frisca lichida si se amesteca cu branza pana se faramiteaza bine. Se adauga zaharul, esenta de capsuni si capsunile pisate sau date prin blender.Se amesteca bine. La urma, se amesteca gelatina cu cateva linguri de apa si se topeste pe bain-marie. Se adauga in crema si se amesteca bine astfel incat sa se incorporeze foarte bine in compozitie. Se scoate blatul de biscuiti si se adauga peste el crema. Se da din nou la frigider.

Se amesteca cele 2 linguri de apa cu zaharul si cu un sfert din afine. Se pune pe foc mic si se lasa 5 minute din momentul in care a inceput sa fiarba. Se adauga celelalte afine si se mai lasa inca 3 minute. Dupa ce se raceste, se toarna deasupra cremei.

TIPS-URI

1

Eu am folosit branza de casa si de aceea am avut nevoie de atat de multa frisca lichida. Daca folositi crema de branza, puneti doar 350-300 ml. de frisca licida.

2

Frisca mea era indulcita. Daca nu aveti frisca indulcita, puneti 80-100 g. zahar;

3

Nu folositi smantana in loc de frisca. Branza nu se va mai faramita si consistenta cremei nu va fi aceeasi;

4

Daca aveti capsuni aromate, puneti doar 200 g. sau doar 2 lingurite de esenta de capsuni;

Daca ti-a placut reteta noastra "Strawberry Cheesecake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Lia_ 1

23.04.2014, 09:09

Tare bun trebuie sa fie . Pentru incepatori ar fi de ajutor sa precizezi ce fel de branza recomanzi.

MIUTA 1

23.04.2014, 13:03

Bianca20 1

23.04.2014, 16:21

Lia, eu am folosit branza de vaci facuta acasa. Locuiesc la tara si prefer sa folosesc cat mai multe incrediente proaspete si facute de mine.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake cu capsuni