Double Chocolate Cake

de laylalala in Torturi, 11 Iun 2010 | 4899 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul cu ciocolata amaruie
  • 100 gr unt, plus pentru forma
  • 150 gr zahar alb
  • 50 gr zahar brun
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 150 gr ciocolata amaruie
  • 1 lingura de miere
  • 3 oua, separate
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 100 gr faina
  • 30 gr pudra de cacao
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru blatul cu ciocolata alba
  • 100 gr unt, plus pentru forma
  • 150 gr zahar alb
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 180 gr ciocolata alba cu alune de padure si fulgi de porumb
  • 1 lingura de miere
  • 3 oua, separate
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 100 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Double Chocolate Cake:

Se incinge cuptorul la 180⁰C.Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o fome dorita de tort.

Pentru blatul cu ciocolata amaruie, se pune untul cu cele 3 feluri de zahar, ciocolata si mierea la topit la bain-marie apoi se lasa sa se raceasca 5 minute.Intr-un bol, se bat albusurile spuma cu un praf de sare.Intr-un alt vas, se bat galbenusurile cu esentele apoi se incorporeaza amestecul cu unt.Intr-un alt vas se amesteca faina cu pudra de cacao, scortisoara si praful de copt apoi se incorporeaza la galbenusuri.Se inglobeaza in final albusurile spuma si se pune deoparte pana cand se prepara cealalta compozitie.

Pentru blatul cu ciocolata alba, se pune untul cu cele 2 feluri de zahar, ciocolata si mierea la topit la bain-marie apoi se lasa sa se raceasca 5 minute.Intr-un bol, se bat albusurile spuma cu un praf de sare.Intr-un alt vas, se bat galbenusurile cu vanilia apoi se incorporeaza amestecul cu unt.Intr-un alt vas se amesteca faina cu praful de copt apoi se incorporeaza la galbenusuri.Se inglobeaza in final albusurile spuma.
Se toarna din ambele compozitii in tava pregatita, alternandu-le.Se da la copt 25-35 minute apoi se lasa sa se raceasca si se serveste asa cum este sau se decoreaza dupa dorinta fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Double Chocolate Cake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]