Dovleac la cuptor

de Catalina L in Mancaruri de post, 20 Noi 2016 | 10424 vizualizari

 

Este foarte simplu de facut și dovleacul isi păstrează astfel toate aromele sale.
Aveti aici rețeta de bază, apoi posibilitățile sunt nelimitate, puteți adăuga usturoi, brânză parmezan, sirop de arțar, miere ..
 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/11/dovleac-la-cuptor.html

 

INGREDIENTE

  • 1,3 kg de dovleac
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovleac la cuptor:

Taiati dovleacul în felii de aproximativ 2-3 cm grosime.

Curatati-l de seminte, dar lasati coaja.

Puneti feliile de dovleac pe o tava acoperita cu hartie de copt, ungeti-le cu ulei de masline pe ambele parti.

Puneti sare, piper si cimbru uscat.

Coaceti feliile intorcandu-le pe ambele parti timp de 35- 40 minute in cuptorul incalzit la 200°C.

Este o garnitura ideala pentru un fel de carne sau pentru un peste afumat.

Eu am transformat o parte in piure pentru a face painici cu dovleac.

Toate retele mele cu dovleac aici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovleac la steamer