Dovlecei la cuptor

de trifadalia in Porc, 15 Feb 2018 | 4001 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei mai marisori
  • 200 gr de carne tocata de porc
  • 1 lingura de orez ( 20 gr)
  • sare
  • piper
  • 150 gr de smantana
  • 1 lingurita cu varf de faina
  • 1 ceapa mijlocie
  • untdelemn
  • boia
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei la cuptor:

Se rade ceapa si se adauga peste carnea tocata. Se pune si orezul impreuna cu condimentele ( sare, piper, boia) si se amesteca. 

Separat se iau dovleceii, se curata de coaja, se iaie in jumatate pe grosime, nu pe lungine si se scobeste miezul cu o lingura. Jumatatile obtinute de dovlecel se prajesc in untdelemn. Se lasa la racit, iar cu compozitia de carne tocata se umplu dovleceii. Se asaza unul langa altul in cratita si se toarna smantana dizolvata cu apa cat sa ii cuprinda. Se introduc in cuptor pentru 30-40 de minute la foc potrivit ( 150 de grade C). Cand carnea este fiarta, dovleceii se scot pe o farfurie si se dreg cu apa si faina sosul. Se pun dovleceii in sosul format.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Roşii, dovlecei şi ardei umpluţi