Dovlecei pane reteta de post economica si delicioasa

de Adi in Mancaruri de post, 25 Apr 2021 | 13420 vizualizari

 

Dovlecei pane reteta de post economica si delicioasa
Dovleceii pane sunt deliciosi chiar si in varianta de post, mai ales serviti cu mujdei de usturoi.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Dovlecei pane reteta de post economica si delicioasa
  • 3 dovlecei
  • sare si piper
  • 3 cuburi supa de legume, de casa
  • 150 ml apa
  • 150 gr faina
  • 200 gr pesmet
  • ulei pentru prajit
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei pane reteta de post economica si delicioasa:

Cum se prepara Dovlecei pane reteta de post economica si delicioasa

Mai intai se spala bine dovleceii pe coaja si se feliaza in rondele. Se asaza pe o tava, sau un blat intins si se presara cu sare. Se lasa asa pana elimina din lichid, apoi se tamponeaza cu prosoape de hartie absorbante.

Intre timp, se incalzesc cuburile de legume in putina apa, doar ca sa se dilueze. Se adauga sare si piper si 3 linguri de faina. Se amesteca si rezulta o compozitie ca o ciulama.

Rondelele de dovlecei se trec prin faina si se introduc in aceasta compozitie. 

Se scot cu o furculita, se trec prin pesmet si se rumenesc in ulei incins. Se intorc de pe o parte pe cealalta si se scot pe prosoape absorbante.

Sunt foarte gustosi, mai ales calzi, serviti cu mujdei sau tzatziki! Recomandam si chiftele de dovlecei si branza

TIPS-URI

1

Cuburile de legume pot fi inlocuite cu vegeta de casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei pane reteta de post economica si delicioasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

ieri la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Burgul in sos de rosii