Dovlecei patison umpluti cu legume

de Julie in Aperitive / Garnituri, 28 Iun 2010 | 12829 vizualizari

 

DOVLECEII PATISON:
Sunt asemanatori dovleceilor zucchini si sunt foarte apreciati.Forma dovleceilor patison este discoidala, asemanatoare unei flori sau scoici cu margini crenelate. Gustul lor este mai placut,compozitia fructului fiind mai fina si mai crocanta decat a dovleceilor obisnuiti.
Dovlecelul patison poate fi preparat ca si ceilalti dovlecei. Il putem pune si la murat in saramura sau in otet, pulpa lui mentinandu-se crocanta.
Astazi vom pregati acesti dovlecei, umpluti cu diferite legume.

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei patison
  • 2 ciuperci
  • o jumatate ceapa
  • un morcov mic
  • o jumatate ardei gras
  • 2 catei de usturoi
  • o bucata mica de telina
  • 5 linguri suc de rosii
  • patrunjel
  • un ou
  • sare, piper,vegeta
  • 3-4 linguri cu branza rasa
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei patison umpluti cu legume:

Spalam dovleceii, le taiem un capacel apoi le scoatem miezul ajutandu-ne de un cutit si o lingurita. Ii presaram cu sare si ii lasam cu gura in jos sa se scurga de apa.

Pentru umplutura:

Tocam toate legumele in cuburi mici, inclusiv miezul scos de la dovlecei. Le calim apoi in 2 linguri ulei, timp de 8-10 minute. Oprim focul si adaugam 2 linguri suc de rosii, patrunjel tocat marunt si oul. Condimentam cu sare,piper.

Umplem dovleceii cu amestecul de legume.Deasupra fiecaruia punem cate o lingura cu branza rasa.

Ii asezam apoi intr-un vas termorezistent, in care am pus o cana cu apa, 3 linguri suc de rosii, vegeta si 2-3 linguri ulei.

Dam vasul la cuptor pentru o ora.

Sunt foarte buni serviti calzi cu branza rasa deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei patison umpluti cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (27)

Julie 1

29.06.2010, 08:31

Nadina, multumesc tare mult!
Nici tu nu esti mai prejos!

vanilla 1

29.06.2010, 13:40

dovlecei din acestia am la tara cu nemiluita!!! bunica mea ii folosea pe post de ornament!!! bine ca stiu acuma cum se pregateste!!! musai trebuie sa incerc si eu

Julie 1

29.06.2010, 15:31

Uite pe cineva care a auzit de acesti dovlecei! Pai , sa incerci Vanilla! nu vei regreta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata cu maioneza