Cu ceva timp in urma a taiat tatal meu un ied si doar maruntaiele au ramas ne pregatie asa ca pentru sambata am facut drob de ied...sa nu radeti de drobul meu ...este rpima data cand fac...asa ca va rog sa scuzati aspectul
Maruntaiele se spala bine si se fierb in apa si sare. Dupa ce au fiert se scurg si se lasa la racit. Cand sunt reci le tocam la robot impreuna cu legumele ( morcov, patrunjel, telina, ceapa, ardei....). In compozitia obtinuta adaugam verdeata tocata marunt si potrivim gustul cu sare si piper.
Vom coace drobul intr-o tava de cozonac:
ungem tava cu putin ulei si o tapetam cu hartie de copt. Apoi asezam prapurele in tava..."imbracam" peretii tavii cu prapurele. Punem apoi jumate din compozitie...asezam cele 3 oua fierte tare si peste ele asezam restul de compozitie.
Se acopera apoi cu prapurele si se da la cuptor 40 min.
Cand drobul s-a racit il scoatem din tava si taiem infunctie de preferinta.