Dulceață de mure

de muffin_lover in Dulceata / Gem, 2 Aug 2013 | 4651 vizualizari

 

Dulceața asta e minunată, mai ales dacă vă plac fructele de pădure dulci acrișoare. Eu nu am avut decât vreo 800 de grame de fructe dar vouă o să vă dau cantități demne de niște bucătărași pofticioși. Spor la treabă și la degustare.. mmmm....

 

INGREDIENTE

  • 2 kg mure
  • 1 kg zahăr
  • zeama stoarsă de la o lămâie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceață de mure:

Murele se curăță de orice impurități și se spală sub jet de apă rece. Se pun apoi într-o cratiță cu 200 ml de apă și cu zahărul. Se lasă să dea un clocot și se iau de pe foc. Acum turnati-le într-un blender și pasati câteva secunde. Strecurați compoziția printr-o sită fină în așa fel încăt șă nu rămână semințe. Reașezați siropul obtinut pe foc și lăsați să fiarbă aprox. 5 minute. Înainte de a stinge focul adăugați zeama de lămâie. Dacă vreți puteți adăuga și gelațină în compoziție preparată după dozajul și instrucțiunile de pe ambalaj, însă nu e nevoie fiindcă dulceața se va întări.

Cât timp dulceața este caldă puneți-o în borcane sterilizate și acoperiți-o ermetic iar apoi aveți puțintică răbdare să se răcească.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceață de mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

MotanLaOale 1

02.08.2013, 18:58

Rocsi 1

03.08.2013, 15:39

Mmm ce buna!

Ancutsa 1

19.12.2017, 16:28

Imi place mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

ieri la 17:53

Garnitură italienească de păstăi - Rapidă, gustoasă și aromată

ieri la 09:40

Tiramisu cu Oreo - Desertul delicios care te cucerește

pe 03.09 la 10:18

Tartă cu fructe de pădure - Pufoasă, dulce și aromată

pe 02.09 la 08:16

Tarta cu porumb si mozzarella

de Rocsi 9

pe 01.09 la 20:21

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gemul de caise, vis de vară pentru iarnă