Astăzi îți prezentăm o conservă de Ceapă roșie murată, o rețetă ușor de făcut acasă. Adaugă culoare și savoare preparatelor tale cu această garnitură delicioasă. Pentru a pregăti Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă, ai nevoie de ingredientele următoare: ceapă roșie, apă, oțet, sare, zahăr, foi de dafin și boabe de piper.
Cum se prepara Ceapa roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă:
Pune apa și oțetul într-o cratiță și adaugă sarea, zahărul, boabele de piper și foile de dafin. Fierbe lichidul până dă în 1-2 clocote.
Curăță și feliază subțire ceapa roșie. Desfă fășiile și pune-le în borcan, presând ușor. Așază borcanul pe o lamă de cuțit și toarnă lichidul fierbinte peste ceapă, aproape de margine. Sigilează cu capac și lasă-l așa la temperatura camerei pentru 24 de h ca să se poată mura. După acest timp, pune borcanul la frigider.
Ceapa murată este grozavă la burgeri, fasole, etc.
Ușor, rapid și perfect pentru cămară.
Încearcă și rețeta de Gogosari in sos de mustar sau varianta de Pasta de ardei kapia si gogosari.
Îți recomandăm și rețeta de Gogosari in sos de rosii.