Dulceata de agrise rosii

de Ela68 in Dulceata / Gem, 24 Apr 2013 | 13092 vizualizari

 

O dulceata preparata anul trecut. Sigur o voi repeta cand apar aceste fructe, a fost delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr agrise,
  • 300 gr zahar,
  • 50 gr apa,eventual se mai adauga o lingura pentru a acoperi zaharul,
  • un varf de lingurita de sare de lamaie.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de agrise rosii:

Spalam agrisele si le curatam de codita. Apoi preparam un sirop din zahar, apa si sarea de lamaie, lasandu-l sa fiarba pana se leaga. 

Adaugam agrisele si lasam la fiert cam 30 minute, amestecand din cand in cand. Am inceput sa nu ma mai uit la ceas, imi dau seama cand dulceata e facuta in functie de cum fierbe. Nu stiu cum sa descriu mai bine, mi se pare ca fierberea e constanta, punctiforma.

Nu mi-a iesit decat un borcan de 400 grame, s-a mancat foarte repede. Este gustoasa, am sa fac mai multa la anul , sa am si peste iarna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de agrise rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Panacris 1

25.04.2013, 09:30

Ela, agrisele rosii in Ardeal, se mai numesc ribizli. Dar sunt și agrise verzi, ele sunt un pic mai mari decat cele roșii, dar sunt la fel de bune!

diana_k 1

25.04.2013, 09:57

adry88 1

25.04.2013, 10:25

super buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]