Cireselor spalate si curatate de codite le-am scos samburii cu partea speciala a presei de usturoi. 
Pentru cine face cantitati mari de dulceata o masina speciala de curatat samburii va fi de mare ajutor.
Punem ciresele curatate intr-o cratita cu fundul gros, apoi le acoperim  cu zahar. Dam la frigider pentru cateva ore, pana isi lasa putina zeama.  Se pune apoi cratita la fiert la foc mic. De preferat, nu direct pe  flacara, ci pe o tabla din aceea de copt vinetele si ardeii. 
In timpul fierberii se va forma spuma, ce o vom curata de cate ori este  nevoie. Cand nu se mai formeaza spuma, adaugam zeama de lamaie si se  amesteca usor cu o lingura de lemn.
Din cand in cand se verifica daca dulceata este gata, punand din sirop  pe o farfurie rece. De preferat ar fi sa nu o fierbeti prea tare, caci  ea se va "lega" destul de mult dupa ce se raceste.
Se pune dulceata fierbinte in borcanele bine spalate si uscate, se  capseaza si se rastoarna cu capacul in jos. Se acopera si se lasa la  racit.