Dulceata de cirese

de ralu_ca in Dulceata / Gem, 17 Iun 2013 | 7225 vizualizari

 

Acum, ca au invadat pietele,in toate culorile si aromele, ar fi pacat sa nu le conservam in dulceata de cirese aromata si buna pentru zilele reci de iarna.

 

INGREDIENTE

  • o farfurie mare (de ciorba) cu varf cu cirese fara samburi
  • 1 kg zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1/2 lingurita sare lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese:

Ciresele se spala, se scot samburii si se pun intr-o cratita cu zahar peste ele. Se lasa asa pana a 2a zi. Se pune dulceata de cirese la foc mic si se ia din cand in cand spuma formata.

Se tine pe foc approx 1,5 - 2 ore. Cand este aproape gata, adica dulceata de cirese este legata, se adauga zaharul vanilat si sarea de lamaie.

Dulceata de cirese se lasa sa se raceasca, apoi se pune la borcane.

TIPS-URI

1

puteti adauga in dulceata de cirese, in loc de sare de lamaie, o jumatate de lamaie feliata, fiarta cateva minute inainte de a opri focul

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

iry-gabriela 1

17.06.2013, 22:45

mmmmmmm,deja ma duce cu gandu la niste clatite cu o asa dulceata!

_Alina_ 1

18.06.2013, 07:58

Constelatialeu 1

30.06.2013, 10:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de cirese