Dulceaţă de cireşe negre

de botcrina in Dulceata / Gem, 8 Iun 2014 | 3371 vizualizari

 

Este o bunătate de dulceaţă, nu te mai saturi!

 

INGREDIENTE

  • 3 kg cireşe negre
  • 1,5 kg zahăr
  • 1 linguriţă salicil
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceaţă de cireşe negre:

Curăţăm cireşele de codiţe şi le spalăm bine.

Scoatem samburii din ele şi le amestecăm cu zahărul.

Lăsăm să stea de azi pe mâine.

A doua zi punem cireşele, să fiarbă la foc mic.

Vom spuma din când în când dulceaţa.

Scoatem 2 linguri de gem pe o farfurie, iar dacă se formează o pojghiţă pe deasupra este gata.

La final adăugăm salicilul în dulceaţă şi mai lăsăm să dea într-un clocot.

Punem gemul în borcane, închidem ermetic şi punem la dust, la cald.

TIPS-URI

1

este bine ca farfuria pe care scoatem dulceaţă ca să probăm dacă este gata, să fie introdusă înainte puţin la frigider, astfel dulceaţa se va întării mai rapid;

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceaţă de cireşe negre" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (19)

delia64 1

10.06.2014, 09:00

Poate primesc si eu un borcanel mic de gust !!!

tarasmariana 1

11.06.2014, 04:12

laura_n 1

16.06.2014, 14:03

o nebunieeeeee

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de gutui