Dulceata de mere cu stafide - DEDICATIE PT BUCATARAS

de lira in Dulceata / Gem, 30 Sep 2010 | 9240 vizualizari

 

Reteta am gasit-o intr-un numar mai vechi din Secretele Bucatariei. La noi a avut foarte mare trecere. Este o reteta foarte rapida, ingredientele se gasesc pe tot parcursul anului si va garantez ca o sa regretati ca nu ati pregatit-o in cantitate dubla. Se poate servi la desert sau alaturi de clatite.


Din pacate nu am reteta cu poze pe etape pt ca a fost una din priemele mele retete.... mai exact, este chiar prima mea reteta postata pe blog :)

 

INGREDIENTE

  • INGREDIENTE PENTRU 5 BORCANE DE 400 ML
  • 50 g stafide
  • 125 ml rom (eu am folosit esenta de rom + apa)
  • 1 lamaie
  • 1.2 kg mere acrisoare
  • 1 kg zahar
  • 1 plic Gelfix
  • 30 g ghimbir proaspat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de mere cu stafide - DEDICATIE PT BUCATARAS:

Stafidele se pun intr-un bol impreuna cu romul cam jumatate de ora la inmuiat. Se stoarce sucul de lamaie. Merele se decojesc, se dau pe razatoarea cu ochiuri mari si se amesteca imediat cu sucul de lamaie ca sa nu se oxideze. Se adauga stafidele cu romul. Merele impreuna cu stafidele se cantaresc si se adauga aceeasi cantitate de zahar. Se decojeste ghimbirul si se adauga intr-un saculet de tifon (eu l-a pus intr-o strecuratoare pentru infuzie de ceai). Totul se da in fiert amestecand si apoi se lasa sa mai fiarba 1 minut, in clocot. Se scoate ghimbirul, iar dulceata fierbinte se poate pune in borcanele pregatite. Se inchid si se lasa sa stea pe capac 15 minute, dupa care se pot pune la pastrare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de mere cu stafide - DEDICATIE PT BUCATARAS" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]