Dulceata de nuci verzi

de ianculubita in Dulceata / Gem, 5 Iun 2011 | 7287 vizualizari

 

Si aceasta dulceata o fac diferit de alte retete,nu le oparesc si este la fel de buna

 

INGREDIENTE

  • 1kg de zahar
  • 120 de nuci verzi
  • 2lamai
  • 1lde apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de nuci verzi:

Pe timpul cand nu aveam apometre,curatam nucile sub jet de apa,acum le curat cu manusi pana la partea alba si le pun intr-un vas cu apa rece in care am stors o lamaie;in acest timp,fierbe apa cu zahar pentru sirop iar cand este suficient de legat adaug nucile;las sa fiarba cu focul mare 20-30min,mai spumuiesc daca e nevoie iar cand este aproape gata,tai lamaia in cubulete mici cu tot cu coaja si o adaug;dupa ce opresc focul,pun dulceata fierbinte in borcane curate,strang bine capacul si le tin in patura pana a doua zi.

TIPS-URI

1

cojile de nuca,taiate marunt,le pun intr-o sticla cu gura larga,deasupra zahar si tin sticla la soare pana se topeste zaharul,agitand sticla din cand in cand;aceasta tinctura,luata dimineata inainte de masa e bun pentru durerile de stomac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de nuci verzi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

MIUTA 1

06.06.2011, 23:57

ianculubita 1

07.06.2011, 09:05

Eu in fiecare an fac dulceata la inceputul lui iunie si nucile le cumpar de pe piata;

alinutzika 1

31.08.2011, 22:42

f buna!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de zmeura