Dulceata de rubarba

de Andra_Constantinescu in Dulceata / Gem, 21 Iun 2015 | 9531 vizualizari

 

Nu am mai mancat pana acum rubarba, dar stiam ca se foloseste la prajituri. Anul acesta mi-am facut curaj si am luat pentru a face dulceata. Pot sa spun ca a iesit dulce si aromata, dar a fost cam greu sa curat tijele. Au iesit 3 borcane si jumatate de dulceata de 400 g.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg rubarba;
  • 500 g zahar.
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de rubarba:

Se indeparteaza frunzele, se spala tijele de rubarba si se decojesc. Se taie rondele si se pune un strat de rubarba intr-o cratita, apoi un strat de zahar si tot asa pana cand se termina rubarba, ultimul rand fiind de zahar. Dupa aceea, se pune cratita la foc mic pana cand se leaga dulceata. 

Se toarna dulceata fierbinte in borcanele spalate si uscate si se capacesc bine. Apoi, se fierb borcanele intr-un vas cu apa fierbinte timp de 30-40 de minute pentru a tine peste iarna. Se lasa la racit in vasul cu apa.

TIPS-URI

1

Tijele se pot curata tragand cu mana de ate, dar si cu ajutorul unui cutit de curatat cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de rubarba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

ieri la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

ieri la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

ieri la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de nuci verzi