Dulceata din flori de maces

de adnia in Dulceata / Gem, 18 Ian 2013 | 7071 vizualizari

 

Stiu ca cea mai parfumata si delicata dulceata este cea de trandafiri...dar cum nu am rozele parfumate, m-am orientat spre surorile lor salbatice, la fel de delicate, dar nu atat de parfumate!

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • -100 gr. petale de flori de maces
  • -500 ml apa
  • -500 gr. zahar
  • -zeama de la 1/2 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din flori de maces:

Se spala bine petalele de flori sub jet de apa rece, se usuca cu servetele absorbante si se pudreaza cu zahar tos.

Intre timp se fierbe siropul din apa, zahar si zeama de lamaie, pana se leaga bine. Se stinge focul si se lasa sa se odihneasca 10 min. Se adauga 2-3 linguri de zahar la petalele de flori si se freaca bine pana cand acestea se inmoaie (nu e nevoie de mult timp, deoarece petalele sunt extrem de fragede) si se adauga in sirop. Se amesteca usor, cu o spatula, apoi se toarna in borcanase spalate si uscate bine in prealabil. se pune capacul, si cum dulceata este inca fierbinte, se intorc borcanele cu gura in jos, in asa fel incat sa se formeze vidul. se pastreaza la loc uscat si racoros.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din flori de maces" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de macese