Ecler la tava

de CretuValentina in Dulciuri, 17 Iun 2019 | 2207 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 190 ml apa
  • 150 gr faina
  • 4 buc oua
  • 75 ml ulei
  • varf de cutit sare
  • Crema:
  • 100 gr Faina
  • 1 l lapte
  • 3 buc oua
  • 150 gr zahar
  • 20 ml Esenta vanilie
  • 500 ml frisca
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 3 linguri lapte
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ecler la tava:

 

  • Punem apa intr-o cratita apa,uleiul si sarea si asteptam sa fiarba ,cand a fiert punem faina toata odata si amestecam bine ,cand aluatul sa format mai lasam 1-2 min amestecand continu.Lasam aluatul la racit sa ajunga la temperatura camerei,cand s-a racit punem ouale unul cate unul si amestecam bine. Punem aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si cu mainile ude intindem aluatul uniform,cand este perfect intins bagam tava in cuptor la 200 grade pentru 35 minute.


  • CREMA Batem cele 3 oua bine cu zaharul si esenta de vanilie si punem faina si amestecam bine apoi punem laptele putin cate putin cand am terminat de pregatit compozitia punem pe foc si amestecam continu sa nu se lipeasca.Lasam crema sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.


  • Cand blatul sa racit punem crema de vanilie si intindem bine si uniform apoi bagam la frigider pana pregatim frisca. Batem frisca 5 minute sau pana se intareste apoi punem intr-o forma de ormat prajituri si facem ce model dorim acoperind toata crema.Bagam la rece 10 minute


  • GLAZURA Punem 3 linguri de lapte si ciocolata o rupem bucatele si o punem pe foc sa fiarba 3 minute amestecam bine.Cand a inceput sa se ingroase o luam de pe foc si o lasam la racit pana se face rece. Cu o lingura facem dungulite sau acuperim toata prajitura

Daca ti-a placut reteta noastra "Ecler la tava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta saseasca by RUXY - revizuita si adaugita