Eclere cu budinca de vanilie

de love_cherry in Prajituri, 12 Ian 2013 | 8484 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru coji:
  • 4-5 oua
  • 200 gr margarina
  • 2 cani de apa(o cana de aprox.200-250 ml)
  • o cana de faina
  • 1 plic zahar de vanile
  • Pentru crema:
  • 400 ml lapte
  • 1 esenta de vanilie
  • 2-3 linguri de zahar
  • 1 budinca de vanilie
  • Pentru glazura:
  • O cutie de Finetti
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu budinca de vanilie:

Se pune untul la topit,apoi se adauga apa.Cand a dat primul clocot,se ia depe foc si se adauga faina in ploaie si plicul de zahar vanilat.Lasam sa se raceasca ,apoi incorporam ouale pe rand,unul cate unul pana obtinem o compozitie omogena.

Ungem tava cu unt si tapetan cu faina,apoi cu o lingura sau o seringa deprajituri punem aluatul in tava sub forma de bete,si bagam la cuptor 30-40 min la o temp.de aprox.180 grade.

Pregatim budinca,punem laptele la incalzit apoi adaugam plicul de budinca cu zaharul si esenta si amestecam incontinuu.

Scoatem cojile le lasam putin sa se raceasca,apoi le taiem pe jumatate,punem crema la mijloc si apoi ungem partea de sus cu finetti.(eu l-am bagat putin la microunde sa se mai topeasca).Foarte simplu!

Pofta buna!


TIPS-URI

1

Foarte important este ca in timpul coacerii sa nu deschidem usa cuptorului fiindca se desumfla.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu budinca de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de cremsnit