Eclere cu crema de cremsnit

de marianascarlat in Prajituri, 14 Apr 2013 | 11418 vizualizari

 

Cremele pentru prajituri sunt mai bune si mai sanatoase daca le prepari in casa.
Dar crema de cremsnit de la dr. Oetker e foarte buna si deosebit de gustoasa, Asa ca o folosesc de cate ori am ocazia.

 

INGREDIENTE

Pentru coji:

  • 1/2 pahar apa
  • 1/2 pahar ulei
  • un pahar de faina
  • 5 oua
  • un praf de sare

Umplutura:

  • o cutie de crema pentru cremsnit de la Dr. Oetker
  • 750ml. lapte

Glazura:

  • 100gr ciocolata cu lapte
  • 50gr unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de cremsnit:

Punem pe foc apa cu uleiul si praful de sare. Cand acestea au dat in fiert se adauga faina in bloc si se amesteca cu mixerul pana aluatul se desprinde de pe peretii vasului. Rezulta o coca potrivita si neteda. Se ia vasul de pe foc  se lasa cateva minute sa se raceasca .Cand s-a racit suficient ca sa nu se gateasca ouale instantaneu,  incepem sa adaugam ouale unul cate unul amestecand bine dupa fiecare.

Punem coca intr-un pos si intr-o tava tapetata cu hartie de copt , formam din coca  betisoare lunguiete de aluat . Le coacem la foc iute 15 minute apoi la foc potrivit inca 5-10 min sau depinde de cuptorul fiecareia.

Intre timp pregatim crema dupa instructiunile inscrise pe cutie. Eu sunt adepta cremelor preparate in casa, dar crema asta e fara cusur.

Dupa ce s-au copt cojile, le lasam un pic sa se raceasca, le taiem pe jumatate cu un cutit ascutit bine si le umplem cu crema. La operatia asta am folosit iarasi posul.

Topim la aburi ciocolata cu untul si o turnam cu grija peste eclere.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de cremsnit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

diana_k 1

16.04.2013, 09:06

sunt delicioase eclerele, toata lumea le adora

marianascarlat 1

16.04.2013, 10:09

Multumesc Diana!

Krystyan Trendy 1

08.12.2013, 13:54

minunate eclere

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

ieri la 08:48

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]