Effiloché de vita cu brunoise de legume si écrasé de cartofi

de Sylvia in Vita, 14 Noi 2012 | 6311 vizualizari

 

Habar nu am cum ar suna in romana aceasta reteta : fire de carne cu cuburi de legume si cartofi zdrobiti, in franceza fiecare termen ca " effiloché" sau " écrasé de cartofi " ascunde in spate o reteta asa ca am pastrat denumirea.
Va prezint o reteta poate mai neobisbuita ca si continut si materie prima dar cu un rezultat aspectuos si uimitor la gust . Carnea din care se face acest preparat ” effiloché ” este de obicei de structura mai atzoasa/fibroasa care se “face fire” cam asta ar fi traducerea in romana a termenului din bucataria frantuzeasca. Se poate folosi carnea de vita, de gaina, de iepure, etc.

 

INGREDIENTE

  • Eu am facut reteta pornind de la niste cozi de vita care nu arata foarte bine dar au un gust uimitor.
  • Avem nevoie deci de
  • 500_800 grame de carne fibroasa, cozi de vita in cazul meu,
  • ceapa ( eu am pus ceapa verde),
  • 2-3 ciuperci champignon crude,
  • ardei colorat taiat cubulete,
  • 2 linguri de piuré aromatisat de rosii, eu am folosit tomate cu busuioc,
  • 200 ml supa de vita,
  • sare de mare,
  • piper proaspat macinat,
  • cimbru uscat,
  • ulei de masline.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Effiloché de vita cu brunoise de legume si écrasé de cartofi:

Carnea se fierbe bine inainte ( eu facusem o supa ) .Separat intr-o cantitate de mica de ulei de masline se lasa sa se inmoaie putin ceapa si ciupercile taiate marunt .

Se adauga apoi ardeiul taiat cubulete, lasam putin la rumenit si deglaseaza apoi cu supa de vita si se adauga bucatile de carne, pasta de tomate si se condimenteaza cu sare si piper.

Lasam sa mijoteze/fiarba incet si la foc mic pret de cateva minute. La sfarsit am adaugat putin cimbru uscat ca sa ii dau o aroma mai clasica. Se poate servi cu orice garnitura eu am servit cu écrasé de cartofi care este un piure cu cartofii fierti in coaja , zdrobiti mai mari si aromatizat cu diverse legume si verdeturi. Acesta a fost aromatizat cu ceapa caramelizata si patrunjel verede, putin unt topit, lapte fierbinte , mai pe larg despre écrasé o sa va vorbesc cu alta ocazie.

Se monteaza alaturi de ciuperci feliate ca sa dau un aspect mai frumos si o sugestie implicita de ingrediente si avem in fata o minunatie de preparat care la baza are niste ingrediente extrem de ieftine si simple.

Am vrut sa va aratat ca asa cum spun eu : in viata si in bucatarie totul este posibil, aveti nevoie doar de pasiune, culoare si drag de bucate. Chiar si niste cozi de vita pot sa arata minunat in farfuriile voastre .

Pofta buna cu noroc si spor in tot ce faceti !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Effiloché de vita cu brunoise de legume si écrasé de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gulas de vitel cu vodca