Empanadas cu branza si marar

de laura_n in Aperitive / Garnituri, 9 Oct 2013 | 10401 vizualizari

 

La fel de bune umplute cu branza sarata si marar!
(exceptie facand desigur pt Timea :)))

 

INGREDIENTE

pt aluat

  • 300gr faina
  • 200 gr unt
  • 2 oua
  • sare

pt umplutura

  • 200 gr branza de capra
  • 1 leg marar
  • 1 ou
  • 1 galbenus pt uns
  • oregano
  • sare cu condimente
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Empanadas cu branza si marar:

Intr-un castron, punem faina si untul taiat cubulete. Incepem sa framantam usor cu mana, pana ce se amesteca bine untul cu faina, adaugam ouale si sare. Framantam iar pana obtinem un aluat elastic. Il dam un pic la frigider, timp in care pregatim umplutura.

Faramitam intr-un castron branza de capra, adaugam oul batut si mararul spalat si tocat in prealabil, putina sare cu condimente. Amestecam bine, bine si dam deoparte sa se intrepatrunda aromele.

Pornim cuptorul.

Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie groasa cam de 1 cm din care taiem cu o forma rotunda cercuri de diametru mai mare sau mai mic, de aceasta data eu am taiat forme mai mici, cu diametru de aproximativ 5-6 cm.

(eu am mai intins putin cu sucitorul fiecare bucata de aluat). Asezam o lingurita de umplutura de branza si impaturim frumos, presand marginile cu o furculita.

Placintutele astfel formate, le asezam intr-o tava prevazuta cu hartie de copt.

Le ungem cu ou batut si presaram putina sare cu condimente si oregano.

Le dam la cuptor, la foc mediu, cam 30 minute, pana se rumenesc frumos.

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 15 lei.

2

sunt bune si calde si reci.

3

pana acum le-am experimentat umplute cu carne si ciuperci, cu branza sarata, urmeaza cu legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Empanadas cu branza si marar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Lia_ 1

10.10.2013, 06:23

am ceva asemanator salvat sa vad cand voi avea timp sa prestez

babi5 1

10.10.2013, 09:55

Corinuta 1

10.10.2013, 13:34

N-am facut niciodata, arata super

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv empanadas cu ciuperci si carne de pui