Espanadillas cu umplutura de ciuperci si sardine

de adnas54 in Aperitive / Garnituri, 15 Feb 2010 | 4814 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • * 400 gr foietaj
  • * piciorusele de la ciuperci (cca.15-20 buc.)
  • * sardine - 1 conserva
  • * 2 linguri smantana
  • * unt + ulei de masline* sare, piper
  • * boia dulce
  • * marar tocat fin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Espanadillas cu umplutura de ciuperci si sardine:

Am ales piciorusele de la ciuperci, nu numai ca ne mai raman de la ciupercile umplute, ci pentru textura lor. Se toaca marunt si se distuie in unt si ulei de masline pana dispare tot lichidul.
Sardinele din conserva ( nu uitati sa scoateti intestinele), se toaca cu o furculita. Se adauga ciupercutele scurse, smantana, sarea, piperul, boiaua dulce si verdeata tocata.

Foietajul se intinde pe o planseta, se decupeaza cu o forma, rotunduri de Ø 8-9 cm. Se repartizeaza in centru lor compozitia. Se umezeste pe margini cu putina apa si se indoie. Se lipesc si se fac diverse forme, eu am folosit furculita.
Se aseaza in tava si cu o pensula se dau cu ou batul. Se dau la cuptorul tare la inceput, apoi mai incet cca. 15-20 minute.

Se servesc si calde si reci. Compozitiile sunt foarte multe si diverse. Dar incercati si combinatia ciuperci cu sardina, ca au un gust interesant si sunt foarte bune.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Espanadillas cu umplutura de ciuperci si sardine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]