Fasole facaluita

de Julie in Mancaruri de post, 8 Noi 2010 | 9962 vizualizari

 

"Magnifica insotire pentru carnati sau alte prajeli de porc , fasolea facaluita este in sine o bine mestecare,cu muraturi desigur."

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe,
  • 250 ml ulei,
  • sare,
  • 2 cepe,
  • 1 lingurita boia,
  • 2-3 linguri smantana ( daca vreti)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole facaluita:

Fasolea se pune in apa , seara. Se fierbe a doua zi cu o lingurita cu sare, timp de 2-3 ore . Se scurge fasolea de apa in care a fiert si se paseaza . Piureul obtinut se freaca bine cu 150 ml ulei, sare dupa gust si smantana.

Fiind o reteta din Ardeal, smantana  nu putea lipsi, nu?   ;)   Se toaca ceapa pestisori si se prajeste pana se inmoaie, in 100 ml ulei frecat cu boia. Fasolea se ofera acoperita cu ceapa prajita si uleiul ramas.

Asa se face in Ardeal  " fasolea facaluita" , dupa cum ne spune Radu Anton Roman.  Mai la sud ,prin Tara Romaneasca , mancarea se numeste "fasole batuta" , in ea se mai adauga si 2-3 catei de usturoi bine pisati, iar de smantana nici vorba!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole facaluita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta