Fasole galbena inabusita, cu usturoi, reteta simpla ca la mama acasa

de dakris in Mancaruri de post, 8 Iul 2012 | 44612 vizualizari

 

Fasole galbena inabusita, cu usturoi, reteta simpla ca la mama acasa este un fel de mancare traditional romanesc, apreciat pentru simplitatea si gustul sau deosebit. Aceasta reteta imbina delicatetea fasolei galbene cu aroma intensa a usturoiului, rezultand intr-un preparat savuros si nutritiv. Este ideala ca garnitura pentru diverse feluri principale, dar poate fi savurata si ca atare, alaturi de o felie de paine proaspata. Bogata in fibre, proteine si vitamine, fasolea galbena este un ingredient versatil, iar inabusirea in ulei de masline ii pastreaza toate proprietatile nutritive si gustul autentic.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Fasole galbena inabusita, cu usturoi, reteta simpla ca la mama acasa
  • 1 kg fasole galbena
  • 4 cepe medii
  • mujdei de usturoi
  • 100 ml ulei
  • marar
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole galbena inabusita, cu usturoi, reteta simpla ca la mama acasa:

Cum se prepara Fasole galbena inabusita, cu usturoi, reteta simpla ca la mama acasa

Pastaile se spala si se taie la dimensiunea dorita.

Ceapa se curata, se spala si se toaca, apoi se pune intr-o cratita cu 1 cana apa si ulei. Cand s-a inmuiat se adauga pastaile si se acopera cu un capac adaugand cate putina apa fierbinte din cand in cand.Dupa ce s-a inmuiat fasolea si apa s-a evaporat se varsa mujdeiul, se sareaza dupa gust si se mentine pe foc inca cca 5 min timp in care se evapora apa ce a fost adaugata cu usturoiul. La final se adauga mararul tocat.

Serviti alaturi de o salata de rosii. Recomandam si supa de pastai sau salata de fasole galbena

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole galbena inabusita, cu usturoi, reteta simpla ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de post- tocanita de ciuperci