Ferrero Rocher

de Meea in Dulciuri, 9 Oct 2015 | 4004 vizualizari

 

Ferrero rocher,o combinatie divina intre napolitane,alune si ciocolata fina,care ma rasfata dupa fiecare muscatura.
Nimic nu se compara cu originalul dar imi permit de data aceasta sa spun si ca nimic nu se compara cu prajiturile de casa! Sunt sigura ca bomboanele ferrero rocher sunt la inima oricui si de ce sa nu incercam sa le pregatim chiar noi? Eleganta lor va incanta musafirii si tare bine vor arata pe masa voastra :).
P.S.Va spun sincer ca decat sa imi tot aud :"Vaai cate bomboane dinastea mai mananci?Ai mancat deja 5 mai lasa si la altii!",m-am gandit sa fac o bomboana "implinita",de dimensiuni mai maricele ca sa pot spune apoi:"Am mancat doar una" (cat 3 la un loc desigur:)) ).

 

INGREDIENTE

  • 100g foi de napolitane
  • 300g nuttela(cumparati un borcan sanatos de Nutella ca sigur nu va mai ramane:)) )
  • 250g alune de padure (prajite si decojite)
  • 250g ciocolata cu lapte sau cu nuci
Portii: 23
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ferrero Rocher:

Incepem prin a sfaramita napolitanele.Intr-un bol punem napolitanele sfaramitate impreuna cu  nuttela si 50g alune macinate si amestecam bine pana cand aluatul se poate modela usor(la nevoie mai adaugati nuttela)

Ne umezim mainile in apa rece si formam bilute (puteti urma exemplul meu de marime a bilutelor,nu veti regreta:-" ) in care asezam o aluna in mijloc urmand ca apoi sa modelam in continuare biluta.Trecem bilutele apoi prin restul de alune macinate(200g) si le asezam pe o farfurie cu foilie alimentara pe care lasam la frigider 10 minute.

  Cat bilutele stau la frigider topim ciocolata pe baie de aburi impreuna cu 50ml frisca lichida. Dupa ce ciocolata s-a racit putin adaugam si restul de alune macinate (ramase dupa tavalirea bilutelor) si amestecam.Scoatem bilutele din frigider si le trecem prin ciocolata cu alune urmand ca apoi sa le lasam la din nou la rece pese noapte sau pana cand ciocolata s-a racit.Bucurati-va de un adevarat rasfat!

TIPS-URI

1

Reteta si pe blog: http://delightsts.blogspot.ro/2015/10/ferrero-rocher.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Ferrero Rocher" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Ferrero Rocher