Ferrero rocher

de Meea in Dulciuri, 29 Iul 2016 | 5594 vizualizari

 

Ferrero rocher, o combinație divină între napolitane, alune și ciocolată fină care mă răsfață după fiecare mușcătură. 

          Nimic nu se compară cu originalul, dar îmi permit de data aceasta să spun și că nimic nu se compară cu prăjiturile de casă! Sunt sigură că bomboanele Ferrero Rocher sunt la inima oricui și de ce să nu încercăm să le pregătim chiar noi? Eleganța lor va încânta musafirii și taaaare bine vor arăta pe masa voastră :). 

* Stiți că rețeta mea am postat-o mai demult, era printre primele rețete postate pe blogul meu. Acum cateva zile mi-am propus să fac din nou bomboane Ferrero Rocher și când am văzut pozele vechi mi-am zis: ”Ohhh rețeta aceasta divină merită niște poze muuult mai speciale!” Așa că am reactualizat rețeta și încă vă încurajez cu drag să o faceți si voi acasă!

-KSSS

 

INGREDIENTE


  • 100g foi de napolitane(foi Lica)
  • 300g nutella (cumpărați un borcan sănătos de Nutella că sigur nu va mai rămâne:)) )
  • 250g alune de pădure (prăjite și decojite)
  • 250g ciocolată cu lapte sau cu nuci
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ferrero rocher:

Începem prin a fărâmița napolitanele. Într-un bol punem napolitanele fărâmițate împreună cu nutella și 50g alune măcinate și amestecăm bine, până când aluatul se poate modela ușor (la nevoie mai adăugați nutella).

Ne umezim mâinile în apă rece și formăm biluțe în care așezăm o alună în mijloc, urmând ca apoi să modelăm în continuare biluța. Trecem biluțele apoi prin restul de alune măcinate (200g) și le așezăm pe o farfurie învelită în folie alimentară și le lăsăm la frigider 10 minute.

Cât biluțele stau la frigider, topim ciocolata pe baie de aburi împreună cu 50ml frișcă lichidă. După ce ciocolata s-a racit puțin adăugăm și restul de alune măcinate (rămase după tăvălirea biluțelor) și amestecăm. Scoatem biluțele din frigider și le trecem prin ciocolata cu alune urmând ca apoi să le lăsăm din nou la rece peste noapte sau până când ciocolata s-a întărit. 

TIPS-URI

1

Reteta si pe blog ; http://delightsbymeea.blogspot.ro/2015/10/ferrero-rocher.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Ferrero rocher" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Meea 1

31.07.2016, 15:05

Multumesc draguta ❤

anca_rm 1

01.08.2016, 09:30

la favorite cu reteta , arta tare bine

Meea 1

01.08.2016, 13:54

Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Ferrero Rocher