Fiamminga

de RuxyRux in Prajituri, 19 Dec 2010 | 5151 vizualizari

 

O alta reteta deosebita a Laurei Adamache....o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 100 gr apa
  • 100 gr lapte
  • 30 gr drojdie proaspata sau 9 gr liofilizata
  • 100 gr unt
  • 50 gr zahar
  • un varf sare coaja rasa de la o portocala
  • 2 plicuri  zahar vanilat
  Inca
  • 50 gr unt
  • 100 gr zahar de trestie( brun),pe care le vom adauga pe suprafata prajiturii inainte de a pune la cuptor  
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fiamminga:

Se cerne faina, se pune drojdia in mijlocul ei, apoi se adauga toate celelalte ingrediente si se framanta un alut bun. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul la loc cald.( aluatul in putem face la masina de paine).

Rasturnam aluatul pe masa usor infainata eu am rasturnat direct pe hartia pergament in tava...intindem bine dand forma dupa tava si-l mai lasam inca o ora la crescut.

Facem niste gaurele apoi cand este gata crescut si asezam untul rece...apoi presaram toata suprafata cu zaharul. Dam la cuptor la 230 grade pentru zece minute.

Scoatem apoi cu tot cu hartie din tava lasam la racit pe un gratar apoi taiem si desigur..servim...multumesc Laura gospodina minunata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fiamminga" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de vanilie