Ficat de pui cu mentă și ghimbir alături de griș prăjit și ciuperci brune cu usturoi

de Rita Ilies in Ficat, 12 Dec 2013 | 4448 vizualizari

 

Dacă n-ați mai auzit de grișul prăjit, vă spun că este ”pergelt gríz-ul” unguresc. Are un gust interesant și este un fel principal de mâncare foarte sățios.
N-am făcut de multă vreme, de obicei găteam papricaș de pui sau de ciuperci lângă, însă de această dată am făcut mici schimbări. :)
Merge foarte bine și cu tocănițe de carne sau legume.

 

INGREDIENTE

  • Pentru două porții, avem nevoie de:
  • 4 linguri cu griș
  • o cană cu apă
  • o linguriță unt
  • sare și piper
  • Ficatul de pui:
  • 2 bucăți ficat de pui întreg
  • ulei de măsline
  • ghimbir ras
  • mentă tocată mărunt
  • 4-5 boabe de muștar pisate
  • sare
  • piper
  • pătrunjel tocat pentru decor
  • Ciupercile cu usturoi:
  • 12 ciuperci brune
  • 3 căței de usturoi de grădină
  • ulei de floarea soarelui
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de pui cu mentă și ghimbir alături de griș prăjit și ciuperci brune cu usturoi:

Într-o tigaie se topește untul la foc mic. Se adaugă grișul și se prăjește cu atenție, amestecând continuu ( poate fi ars foarte ușor ). Când acesta devine rumen, adăugăm apa și lăsăm să fiarbă. La final adăugăm sarea și piperul.    

Ficatul de pui ( eu am folosit ficat de pui crescut la curte ) se spală și se curăță bine, apoi se lasă să se odihnească într-un baiț realizat din celelalte ingrediente ( boabele de muștar le pisăm într-un mojar ), timp în care ne ocupăm de ciuperci.    

Acestea se spală și se taie în patru, lăsându-le tulpina. Se călesc în suc propriu și puțin ulei ( fără adaos de apă ), iar spre final adăugăm usturoiul tăiat cubulețe și sarea.    

Revenind la ficatul de pui, acesta se gătește pe grătar, sau în casă într-o tigaie-grill.    Se montează farfuria și se poate servi atât ca meniu cald, cât și rece.

TIPS-URI

1

Grișul prăjit se aseamănă foarte bine cu mămăliga ( ca textură și maleabilitate ). De aceea, dacă doriți să lucrați cu el, să-l așezați în formă, faceți-o cât încă acesta este cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de pui cu mentă și ghimbir alături de griș prăjit și ciuperci brune cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui in vin