Pentru fanii ficățeilor de pui, astăzi vă prezentăm o rețeta super simplă și delicioasă, cu un sos fin de unt și vin alb, și ceapă caramelizată.
Pentru acești Ficăței cu ceapă la tigaie - Buni de te lingi pe degete, sunt necesare câteva ingrediente: ficăței de pui, unt, ceapă, vin și mămăliguță.
Cum se prepara acesti Ficăței cu ceapă la tigaie - Buni de te lingi pe degete:
Curăță și spală ficățeii în mai multe ape, apoi scurge-i bine.
Curăță și taie ceapă în fâșii subțiri.
Încinge uleiul într-o tigaie mare și adaugă ceapa. Las-o puțin, apoi adaugă un cub de unt. Călește-o la foc potrivit până devine aurie. Adaugă ficățeii, amestecă ușor și gătește-i la foc mediu timp de 5 minute. Condimentează cu sare și piper.
Toarnă vinul alb, acoperă cu un capac și lasă să fiarbă încă 15-20 minute, până când ficățeii sunt bine pătrunși și scade zeama lăsată în tigaie.
Între timp, prepară mămăliguța și pune-o într-un castron. Adaugă deasupra ficățeii cu ceapă și presară pătrunjel verde tocat.
Servește cu mare poftă, sunt absolut delicioși.