Ficatei de pui in vin cu legume

de Sylvia in Ficat, 3 Iun 2010 | 5246 vizualizari

 

Va propun pentru azi acest fel de mancare delicios si simplu de realizat.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de
  • 500 grame de ficatei de pui,
  • partea alba de la un praz,
  • un fir de ceapa verde,
  • o jumatate de ardei rosu,
  • sare,
  • piper,
  • o lingurita boia dulce,
  • 100 ml vin alb si o lingura de ulei de masline,
  • o lingurita de amidon alimentar sau Maizena de la Knorr,  o crenguta marar.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui in vin cu legume:

Preparare: spalam si curatam bine ficateii de pui si uscam cu un servet absorbant. Pregatim legumele tocand marunt ceapa verde si prazul si taind feliute subtiri ardeiul rosu.  Intr-un vas punem la incins uleiul si apoi adaugam ficatul de pui. Cand s-a rumenit usor adaugam legumele si condimentam cu sare, piper boia si lasam la foc mic si cu capac pret de cateva minute.

 Stingem apoi cu vin alb  si lasam la foc mic 8-10 minute sa fiarba incet in aburi. Dupa 10 minute mai dregem cu condimente daca trebuie, adaugam o lingurita de maizena sa ingroase putin sosul ( o prefer pentru ca pun direct in vas fara dizolvare prealabila) , adaugam peste o lingura de marar taiat fin si stingem focul.

  Au iesit extraordinar de fragezi si aromati, cu un gust lejer dat de vinul alb. I-am servit cu piure de cartofi puteti sa ii acompaniati cu  ce garnitura doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui in vin cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficatei cu struguri in sos cu vin