Curatam ficatul si il spalam cu apa rece.
Punem intr-o tigaie untul sau margarina, adaugam apoi ficatul, presaram putin piper proaspat macinat, acoperim tigaia si lasam sa se gateasca inabusit la foc potrivit 20 minute. Indepartam capacul si lasam ficatul sa se prajeasca dupa preferinta.
Pentru mamaliguta punem apa la foc, adaugam sare dupa gust. Cand apa clocoteste tragem oala deoparte, presaram malaiul in ploaie si amestecam energic sa nu se faca cocoloase. Dam din nou oala la foc potrivit, amestecam in continuu pan a obtinem mamaliguta de consistenta dorita.
Pentru sosul rece picant curatam ardeiul, usturoiul, le trecem prin robot.
Adaugam apoi sare dupa gust, rosiile spalate si curatate, verdeata spalata, le mai trecem cateva secunde prin robot si gata sosul rece.
Servim ficateii inabusiti cu mamaliguta calda si sos rece picant. O bunatate!
Pofta buna!