File de vita in foitaj

de Lau in Vita, 25 Iul 2012 | 3460 vizualizari

 

reteta preluata din revista click pofta buna

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 200 ml apa calduta
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura otet
  • 1 praf de sare
  • Umplutura
  • 1 kg pulpa de vita
  • 500 g carne tocata
  • 2 cepe
  • 2 linguri cu ulei
  • sare
  • piper
  • oregano
  • cimbru
  • busuioc
  • patrunjel verde
  • Sosul marinat
  • 200 ml bere(vin rosu)
  • piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • cateva fire de cimbru proaspat
  • 1 lingura mustar
  • sare
  • UNS
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de vita in foitaj:

Sosul marinat - amestecam berea (vinul), uleiul, cimbrul rupt bucatele, usturoiul zdrobit, sare si piper dupa gust.

Intepam bucata de carne in mai multe locuri cu o tepusa, o ungem cu mustar si o introducem in sosul mariant, acoperim si lasam la rece 2-3 ore, intorcand carnea din cand in cand in sos.

ALUAT - cernem faina de 2 ori intr-un castron mare, facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul, apa calduta, sare si otetul. Amestecam pana se incorporeaza toate ingredientele, apoi framantam pana se formeaza un aluat omogen si elastic, ce il lasam intr-un loc cald 15 minute.

Umplutura - calim ceapa toacata marunt in ulei incalzit, cand incepe sa isi schimbe culoarea adaugam carnea tocata si calim pana cand scade zeama si este bine patrunsa, amestecand din cand in cand. Dam deoparte si adaugam restul de ingrediente dupa gust, omogenizam si lasam sa se raceasca

Impartim coca in 2 si intindem 2 foi.

Asezam prima foaie o ungem cu putin ulei, adaugam si a 2 foaie, o ungem cu ulei si adaugam pe toata suprafata compozitia de carne calita, asezam bucata de carne si rulam strans.

Asezam rulada intr-o tava termorezistenta unsa cu unt si ungem deasupra cu oul batut

Dam tava la cuptor cca 50 minute (eu am lasat 1 ora )

Daca ti-a placut reteta noastra "File de vita in foitaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vitel Orloff (varianta mea)